Yaşam alanlarında estetiği yakalamak için duvar dekorasyonlarının özelleştirilmesi her zaman iyi bir seçim. Renkler, doku ve desenler, çeşitli aksesuarlar ile farklı görüntüler elde etmenin mümkün olduğu duvar dekorasyonları salon, mutfak ve hatta balkonlar için bile geniş seçenekler sunuyor. Kullanılan mobilyaları çok daha şık gösterecek, alanlara dinamizm ve şıklık katacak bu işlemler içinse birbirinden farklı teknik ve malzemeler kullanılıyor. Üstelik profesyonellerle çalışılarak ortaya çıkarılacak görünümlerin yanı sıra evde kendi imkanlarınızla yapacağınız çalışmalar da ortamlarınıza hareket katıyor. Peki, duvar dekorasyonu nasıl yapılır? İncelikleri nelerdir? Haydi, birlikte inceleyelim.

Duvar Dekorasyonu Yapmak İçin Neler Kullanılabilir?

Duvarlarda şık bir görünüm yaratmak için kullanılabilecek pek çok malzeme ve teknik bulunuyor. Bunlardan en sık tercih edilenleri şöyle sıralayabiliriz:

·         Duvar boyama teknikleri, dekopaj

·         Duvar kağıtları

·         Duvar aynası, süs ve diğer duvar ürünleri

·         Tablo ve resimler

·         Duvara monte edilebilen aydınlatmalar

·         Dokulu ve renkli duvar dekorları

·         Raf, kitaplık gibi duvarlarda kullanılabilecek mobilyalar

Bütün bu unsurlardan bir ya da birkaçı ile yaşam alanların içinizi ısıtacak ve göz dolduracak bir görünüm elde edebilirsiniz. Elbette kullanılan teknik ve malzemelerin yaşam alanının özelliklerine de mutlaka uyum sağlaması bu noktada büyük önem taşıyor.

Duvarlarınızı Tasarlarken Başarılı Olmak İçin Genel Öneriler

İç mimari ve dekorasyonda duvar tasarımları bütünü oluşturan en önemli etkenler olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle duvar dekorasyonu yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı temel ilkelere özen göstermek gerekiyor. Aslında bütün bu ilkeleri bildikten sonra uygulamaya geçmek oldukça kolay. Yalnızca tarzınızı belirleyin ve size gerekecek tüm malzemeleri edinin. Hayal ettiğiniz ortama anında kavuşacaksınız. Duvarlarınızı dizayn ederken kullanacağınız ilkeleri ise şu şekilde sıralayalım:

·         Dekorasyonu hangi alanda kullanacağınızı belirleyin.

·         Ev ya da ofisinizin genel konseptine uygun seçimler yapın.

·         Renk, desen ve aksesuar seçimlerinde evin hakim dekorasyonunu göz önünde bulundurun.

·         Duvarların ortamın diğer bölümleri ile uyum içinde olduğundan emin olun.

·         Dizayn için dekorasyon dergilerinden ve klasiklerden ilham almayı deneyin.

·         Dekorasyon için evin yapısal özelliklerini de mutlaka değerlendirmeye alın.

·         Aşırı görünümlerden kaçının.

·         Tasarım için bir dekorasyon akımını benimseyin ve tüm süreçte o akımı takip etmeyi deneyin.

Şık Duvar Dekorasyonları ile Kusursuz Salonlar Yaratın!

Evlerde çokça vakit geçirilen alanlardan olan salonlar, dekorasyonun kendini en net gösterdiği yaşam alanlarından biri. Çoğunlukla konukların da ağırlandığı salonlarda bu nedenle duvar dekorasyonları da dikkat çekiyor. Salon için farklı tipte duvar süsleri, duvar aksesuar modelleri bulmak mümkün. Bununla birlikte farklı renk duvarlar, dokulu tasarımlar ve dikkat çeken aydınlatmalar da salon için tercih edilebilecek seçenekler arasında yer alıyor.

Salon duvarlarını dizayn etmek için renk zıtlıklarından faydalanmak ilk seçimlerden biri. Bunun için salonunuzda bir odak duvar seçmeniz gerekiyor. Bu odak duvarda farklı renkler ve teknik boyalamalarla göz dolduran bir görünüm elde edebilirsiniz. İddialı bir görünüm için altın ışıltıları ve parlak renkleri tercih edebilirsiniz. Daha sade bir tasarım içinse salon duvarlarınızda açık renkleri tercih edebilirsiniz. Aplikler ve göz alıcı tablolar ile süslediğiniz duvarları TV ünitesi ve kitaplıklar ile de zenginleştirebilirsiniz. Çok parçaları dekoratif aynalar, duvar halıları ve şık tablolar da bu noktada imdadınıza yetişecek detaylardan. Dilerseniz salon duvarlarınızda doğal taş görünümlü kaplamalarla çok daha farklı bir boyuta taşımanız mümkün.

Mutfakta da Duvarların Göz Alıcı Olmasını Sağlayın!

Ev duvarlarında yaratıcı dekorasyon fikirlerinin bir diğer ayağında ise mutfaklar bulunuyor. Günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan mutfaklar dekoratif duvar ürünlerinin kullanımı için son derece uygun. Bu noktada yine mutfağın genel konsepti ve kullanılan renkler oldukça önemli. Ayrıca mutfak dizaynında halihazırda duvara monte edilmiş vaziyette bulunan dolaplar ve duvar dizaynının da uyum içinde olması gerekiyor. Bu noktada elbette zıt konseptleri bir araya getirerek sıradışı görünümler ortaya çıkarmanız da mümkün.

Duvar dekorasyonunun mutfak versiyonunda en işlevsel ve şık çözüm ise renkli, şık, dokulu duvar kağıtları. Kabartmalı duvar kağıtları mutfaklarda sade ve göz alıcı bir görünüm yaratmanın en etkili yollarından biri. Küçük tablolar ve motto levhaları ise duvar dekorasyonunuzu özelleştirmek için kullanabileceğiniz detaylar arasında. Ayrıca duvarlara eklenen raflar da mutfaklarda şık ve kullanışlı çözümler yaratmak için ideal.

Mutfakların bir uzantısı olarak balkon duvarlarının dekorasyonu da ön plana çıkıyor. Sıcak havalarda hoşça vakit geçirmek için ideal olan açık balkonlarda estetik duvar aksesuarlarına yer vermek mümkün. Deniz konseptli aksesuarlar, canlı çiçekler, antika görünümlü tabak ve levhalar balkon dekorasyonunun klasikleri arasında yer alıyor.

Yemek Odaları Duvar Dekorasyonu ile Özelleşsin!

Dekoratif duvar ürünlerinin kullanılabilecek bir diğer alan olan yemek odaları da şık tasarımlar için son derece uygun. Büfe ve yemek masasının odağında şekillenen yemek odaları klasik ve iddialı seçimler için de oldukça elverişli yaşam alanları. Koyu renk duvarlar, büyük ve ışıltılı duvar aksesuar modellerini yemek odanızda gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Büyük tablolar ve kendini ön plana çıkaran aplikler ile yemek odasında duvarlarınız hep havalı ve şık görünecek.

Sade bir tasarım içinse yemek odanızda çerçevelenmiş aile fotoğraflarını tercih edebilirsiniz. Mobilyalarınıza uygun olarak açık renkler, tuğla efektli duvar kağıtları ya da boyamalar da yemek odasında fark yaratan sade tasarım fikirleri arasında yer alıyor. Ayrıca duvar dekorasyonunun yanında tavan aydınlatmaları da yemek odalarında hoş bir görünüm yaratmak için en etkili seçimlerden biri.

Yatak Odalarında Şık Duvarlar ile Kaliteyi Üst Seviyeye Çıkarın!

Bireysel motivasyonu etkileyen yatak odası dekorasyonunun önemli bir parçası olan duvarlarda pek çok şık tekniğe yer vermek mümkün. Öyle ki yalnızca şık bir yatak başlığı ve bir tablo ile kusursuz bir görünüm elde edebilirsiniz. Yatak odanızda iç açıcı ve ferah bir ortam için açık renkli duvarlar üzerine şablon ile uygulanmış farklı desenlere yer verebilirsiniz.

Yatak odası için kullanılabilecek bir diğer duvar dekorasyonu elemanı ise aynalar. Dekoratif biçimli aynalar, geniş boy aynaları yatak odasında duvarlarınıza renk katmanın hem şık hem işlevsel yollarından. Ayrıca özelleştirilmiş renkli duvar dekorları ile aynalı duvar alanlarını zenginleştirmeniz de mümkün. Evinizin genel konseptine uygun olarak dizayn edeceğiniz yatak odası duvarlarınız sayesinde yaşam kalitenizin yükseldiğini hissedebilirsiniz.

Duvar Dekorasyonu İçin Aradığınız Tüm Ürünler E-turan AVM’de!

Biraz yaratıcılık ve doğru ürünlerle evinizin her bir köşesini adeta dekorasyon dergilerinden çıkmış gibi gösterecek tasarımlarla donatabilirsiniz. Eviniz için olduğu gibi tüm bu teknik ve fikirleri ofis ve çalışma alanlarınızda da tercih edebilirsiniz.

Dekorasyonda aradığınız tüm ürünler gibi duvarlarınız için yaratacağınız konseptler için gerekli tüm malzemeler de E-Turan AVM’de en uygun fiyatlardan sizi bekliyor. Boya modelleri, duvar kağıtları, duvar dekorasyon aksesuarları, aydınlatmalar ve çok daha fazlası E-Turan AVM’nin zengin kategorilerinde! Siz de E-Turan AVM’yi hemen keşfedin muhteşem kampanyalardan yararlanarak kaliteli alışverişin tadını çıkarın. Dekorasyon fikirlerinizi tamamlamak için mobilya ve kategorilerini de ziyaret etmeyi unutmayın!